sonia argint ionescu interviu Papersuede

Interviu cu un doer modern: Sonia Argint Ionescu

posted in | Tags : ,

Îmi plac pantofii ei – pentru că îi dau echilibru și face pașii potriviți către ceea ce-și propune – și gențile sale – deoarece are întotdeauna la îndemână modestia și valorile care o ghidează. Ea e Sonia Argint-Ionescu și, dincolo de metafora mea, un adevărat doer care testează, chestionează și se bucură de toate acele lucruri pe care le și recomandă online, pe platforma doer.ro, sau în emisiunea sa de pe postul național de televiziune. Enjoy!

 

Componenta de educare dispare treptat din programul televiziunilor generaliste. Cum îți construiești subiectele pentru a fi mereu în actualitate cu “Vreau să fiu sănătos”? Care sunt cele mai arzătoare teme pentru publicul care te urmărește?

Scopul principal al emisiunii “Vreau să fiu sănătos” este să educe, să convingă oamenii că un control de rutină la medic este o formă de civilizație. O vizită anuală la stomatolog, la ginecolog, la o examinare de rutină ar trebui să ne intre în sânge. Așa că si subiectele emisiunii se învârt în primul rând în jurul prevenției iar toată echipa își aduce aportul și ideile pentru a oferi un conținut cât mai variat și de actualitate. Cred că publicului nu trebuie să îi oferi ce vrea ci ceea ce îi este necesar și îl ajută în mod real. Dacă el vrea manele, nu trebuie să-i oferi așa ceva doar pentru că face audiență. Îi dai o muzică clasică, ușoară, și îi dai constant, precum picătura chinezească. Până la urmă va prinde gustul. Publicul se educă și se formează… dacă vrei. Dar rezultatele vin cu eforturi și în timp. Dar până la urmă acesta ar trebui să fie rolul postului public de televiziune.

Apropo de corp, alimentație și tratamente – cum crezi că ar trebui filtrate sursele de documentare? Există nu doar emisiuni, dar și mii de portaluri care oferă “gratuit” sfaturi.

Pfff, este o întrebare dificilă pentru că nu vreau să lovesc în nimeni. Nu am de ce. Dar eu cred că ar trebui să ne mai folosim și propria minte și să filtrăm informațiile. Să luăm ce e de bun simț. Cred în abordările firești, simple, aprope de natural, nu în chestii prea sofisticate. De exemplu, am tot repetat în postările și textele mele: există acea piramida alimentară, o schemă extrem de simplă cu proporțiile alimentelor pe care trebuie să le consumăm. Nu am inventat-o eu, ci niște specialiști acum multă vreme. Apoi, cred foarte tare în mâncatul la masă, a mestecatului îndelungat care te va face să mănânci mult mai puțin decât dacă ai devora, pe nerăsuflate, tot ceea ai în farfurie. Avem nevoie de mult mai puțin decât consumăm. Apoi cred în hrana locală și sezonieră. E absurd să vrei în plină iarnă roșii ca cele de grădină. Cred în mâncarea gătită acasă. Cred că nu trebuie să mănânci târziu. Nu sunt medic nutriționist și nici vreun specialist acreditat, dar aș putea paria că un om sănătos, dacă va aplica cele de mai sus va putea scăpa de câteva kilograme nedorite și se va simți per ansamblu foarte bine. Și, bineînțeles, să completeze alimentația cu mișcare. Nu exagerat de mult, dar constant.

http://papersudoer-sonia-argint-ionescu interviu papersuede

“Uneori plătim mai mult pentru lucrurile pe care le primim gratis”, spunea Einstein. Crezi că se aplică ideea sa în zilele noastre conținutului vast din online?

Ce primim gratis în online? Informații? Nici astea nu sunt gratis pentru că nu ne folosesc toate și căutând mult plătim cu timpul nostru. Și dacă ne gândim de exemplu la aplicații, mi se pare că plătim pentru ele cu lipsa utilizării creierului. Citeam undeva despre cineva că folosește o aplicație ca să danseze. Wow, chiar este nevoie de așa ceva? Cât despre chestii materiale, primesc o grămadă de lucruri, aproape zilnic, dar nimic nu se compară cu satisfacția de a-mi oferi ceea ce îmi doresc prin propriile câștiguri.

Conceptul de viață sănătoasă nu este doar un trend pentru tine. Cum arată o zi obișnuită, ce rutină ți-ai impus?

Conceptul ăsta pare așa o revelație pentru multă lume și tot mă întreb: dar ce au făcut oamenii ăștia până acum? Pe mine m-au crescut ai mei exact așa cum sunt și cum trăiesc și acum. Echilibrat și sănătos, dacă vrei. Am mâncat tot timpul fructe și legume crude, am făcut sport sau mișcare. Pentru mine e normalitate. Merg cu entuziasm aproape zilnic la sală sau în parc la alergat pentru că îmi dă o stare foarte bună, mănânc cu plăcere o salată pentru că îmi place să mă simt ușoară, nu să nu mai pot respira. Sunt alegeri pe care le fac în mod natural.

Care sunt brand-urile care îți completează stilul de viață? Pot fi vitamine, produse de skin care sau obiecte de tehnologie care să-ți îmbunătățească tonusul ori aspectul.

Sunt multe obiecte și produse care fac parte din cotidianul meu. Dacă ne referim la skincare, trebuie să recunosc că utilizez o groază de produse cosmetice. Primesc și nu mă pot abține să nu le testez. Și multe sunt senzaționale. Dar în viața mea există niște constante, destul de multe și astea de enumerat. Și chiar dacă voi face o nedreptate unora pentru că nu le menționez, aș spune că de mult timp utilizez Moroccan Oil, Teoxane, Philips Visapure Advanced, Vitabiotics. Apoi, sunt dependentă de sunetul și imaginea Bang & Olufsen, niște investiții care ne-au adus multă bucurie și, mai recent, stilul meu de viață este perfect completat de mașina pe care o conduc, #noulVolvoXC60.

Ce înseamnă doer pentru tine? Ce te motivează să fii mai bună ca ieri?

Pentru mine #doer înseamnă să fiu mereu dornică să învăț lucruri noi, pe care să le pun în practică. Înseamnă evoluție. Înseamnă că atunci când mă lovesc de o problemă, caut soluții, nu îmi bag capul în nisip precum struțul și aștept să treacă. Doer este o filozofie simplă până la urmă, care te îndeamnă să fii un om practic și de acțiune în toate aspectele vieții. Cât despre motivație, eu singură mă motivez zilnic. Am constant dialoguri cu mine însămi, mă cert, mă împac, mă laud… Probabil că așteptai de la mine să îți spun că familia mă motivează și, bineînțeles, că este vorba și despre ei. Dar totul până la urmă pornește de la fiecare dintre noi. La găsirea resurselor în tine însuți sau însăți.

Cum te-ar descrie copiii tăi, dar cititorii tăi?

Uite exact ce au răspuns ei!

Marc: inteligentă (nu la mate), stă cam mult pe Facebook, veselă și frumoasă, bănuiesc.

Eric: mami cea iubitoare, muncitoare și … mami, pur și simplu.

Cât despre cititori, pot doar spera că mă percep fix așa cum sunt: un om pozitiv, ambițios, muncitor, integru și că îi motivez să devină doers.

 

Mereu caut să conturez interviuri cu oameni pe care îi admir pentru ceea ce fac în viața de zi cu zi, să găsesc întrebări care n-au fost puse. Sper că ați descoperit cu acest articol o latură neexplorată a Soniei! Vă aștept și pe pagina de Facebook Papersuede!

No comments yet.

Lasă un răspuns


Comment

btt