Oana Chele - marketing Hartmann, interviu

(Română) Onestitatea deschide drumuri, la fel și intențiile bune. Interviu cu Oana Chele, marketing director HARTMANN România

posted in | Tags : ,

Sorry, this entry is only available in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Într-o perioadă în care timpul este măsurat după cursul valutar, există companii care își păstrează forța și valorile chiar și de la un secol la altul. Care e puntea dintre 1818 și 2018? Umanitatea și dorința de a dărui mereu înapoi celor care au investit încredere și speranță într-un produs care să le îmbunățească radical confortul de zi cu zi.

Oana Chele este parte din HARTMANN de șase ani, iar de trei ani ocupă poziția de director de marketing. Ne-am conectat într-o zi atipică de octombrie, pentru a povesti despre faptele mici cu impact fantastic pe care echipa sa le-a pus în practică. Așa că, deschide și tu agenda Papersuede la pagina despre oameni și brand-uri cu inimă mare!

Acum 200 de ani, totul a pornit de la o țesătură de bumbac. Adesea, inspirația de a genera schimbare vine din locuri neașteptate. Cum traduci astăzi eforturile de a imbunătăți viața celor din jur ale unui brand precum HARTMANN?

Oana Chele: Așteptam cu nerăbdare aniversarea de 200 ani, un prag simbolic ce ne-a dat prilejul să explorăm mai mult istoria companiei. HARTMANN este cel mai vechi producător de materiale de pansare din Germania. Totul a început, într-adevăr, prin prelucrarea bumbacului, în 1818, dar compania s-a evidențiat prin implicarea în domeniul medical. Punctul de cotitură, la momentul respectiv, a fost reușita de a scoate grăsimea din bumbac, pentru a crește capacitatea de absorbție a compreselor. 1874 este anul în care Paul Hartmann, în colaborare cu un renumit chirurg englez, au revoluționat lumea medicală, introducând pe piață primul pansament antiseptic.

Astăzi, eforturile noastre se îndreaptă către tratamentul modern al rănilor și susținerea specialiștilor din domeniul Sănătății prin divizia de Risc în Blocul Operator. Avem, de asemenea, un Centru de Inovație în Germania, care poate fi vizitat de către oricine, cu scopul de a vedea exact procesul de dezvoltare a produselor.

Fără a promova auto-diagnosticarea, ne propunem să îmbunătățim calitatea vieții oamenilor prin aparatură de înaltă calitate (tensiometre, termometre).

Fiecare invenție atrage reticență sau refuz. Asta s-a întâmplat inițial și cu pansamentul antiseptic inventat de HARTMANN. Cu ce prejudecăți legate de sănătate și tratament te confrunți în această perioadă?

Oana Chele: Suntem prezenți de 15 ani pe piața din România prin filiala proprie, iar în momentul în care am adus pe piață pansamentele hidroactive, oamenii nu le-au înțeles. Cei mai mulți dintre noi suntem obișnuiți din copilărie cu ideea că orice rană acută trebuie lăsată la aer pentru a se vindeca. Ne-am asumat educarea din această perspectivă pentru a demonstra cum menținerea unui mediu umed echilibrat ajută organismul să se refacă mai rapid. Până la urmă, suntem 75% apă!

O altă întrebare frecventă este legată de sintagma ”substanțe active” – pansamentele noastre nu conțin substanțe active medicamentoase, așa că pacienții se întreabă cum un pansament fără medicament poate ajuta la vindecare. Actiunea pansamentelor se bazează pe principii fizice proprii structurii și materialului component. Pansamentele HARTMANN susțin procesul natural de vindecare, mențin mediul umed echilibrat, favorabil regenerării țesutului și închiderii rănii. Evident, există principii la baza acestor produse, dar nu conțin substanțe medicamentoase. Cu pansamente tratăm rănile, dar este important să se trateze corect și afecțiunea de bază.

Cum definești componenta educativă în comunicarea cu consumatorul direct, în contextul unei atenții tot mai scăzute față de conținutul ”stufos”, valoros de altfel?

Oana Chele: Ne mândrim cu ghidurile complete de informare pe care oricine le poate lua din farmacii și abia apoi achiziționa produsele potrivite. Apoi, avem serviciul Tel Verde, în cadrul căruia consultanții noștri medicali (medici la bază) oferă consiliere pacienților cu privire la tratamentul rănilor cu pansamente HARTMANN. De menționat este că noi nu punem un diagnostic, ci oferim suport pentru utilizarea corectă, zi de zi, a pansamentelor. Foarte mulți pacienți cu răni cronice se tratează la domiciliu, astfel că un consultant HARTMANN discută cu pacientul/aparținătorul și îl îndrumă pe parcursul procesului de vindecare, chiar și la fiecare schimb de pansament, în funcție de stadiul de evoluție a rănii.

Proiectele noastre de educație medicală se îndreaptă atât către specialiști (medici, farmaciști), cât și către pacienți. România nu beneficiază de compensare pe această gamă de produse. Farmacistul a devenit, așadar, foarte important în oferirea răspunsurilor pe zona de tratament al rănilor, mai ales în cazul rănilor care nu sunt foarte complicate și, atunci, pacientul nu ia în calcul vizita la medic. Onestitatea ne-a asigurat încrederea celor ce folosesc produsele companiei.

Nu e vorba doar de afecțiunea în sine, ci de cum rana (cronică) îți afectează modul de viață. Oamenii aflați în astfel de situații se simt limitați din punctul de vedere al activității fizice, de multe ori nu se pot îngriji singuri și au permanentă nevoie de cineva, simt că îți pierd independența. Ceea ce generează mult disconfort, stres. Noi, la HARTMANN, nu vindem doar produse, ci investim în creșterea calității vieții pacientului.

Ce înseamnă generozitatea și solidaritatea demonstrate prin faptele mici care contează?

Oana Chele: ”200 de Fapte Mici” este prima campanie de CSR demarată de HARTMANN România iar rezultatele se situează peste așteptări. Eu cred că dacă pui intenția corectă în ceea ce faci, succesul apare necondiționat! 

Îi sprijinim pe cei aflați în nevoie. Pentru un pas înainte în Sănatate, am donat, în septembrie, 200 de pachete cu peste 15.000 de produse individuale pentru pansare, prin Hospice Casa Speranței; în octombrie, am trimis 200 de tensiometre bătrânilor singuri, cu ajutorul Fundației Principesa Margareta a României; luna aceasta am donat 200 de pachete de vizită (halate și măști pentru 10.000 de vizitatori) atât de necesare spitalelor, prin Asociația Dăruiește Viață; în decembrie oferim 200 de pachete pentru măsurarea temperaturii, copiilor bolnavi aflați în situații de vulnerabilitate, prin intermediul Asociației MagiCAMP.

Atunci când o persoană își pierde din independență, universul ei se redefinește, începând să se bazeze pe aportul celor din jur. Faptele mici sunt la îndemâna oricui – corporație sau prieten fidel – astfel că, e în puterea oricăruia dintre noi să aducem echilibru acolo unde e cea mai mare nevoie.

Mai multe despre campania HARTMANN – “200 de Fapte Mici in Fiecare Luna” găsești aici.

No comments yet.

Leave a Reply


Comment

btt