Iutta fw16

NEO by Iutta launching live on Facebook

posted in | Tags :

Sorry, this entry is only available in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Iutta, brandul cu dor de românesc, lansează o nouă colecție, NEO, printr-o transmisie live pe pagina sa de Facebook. Joi, 15 Decembrie, începând cu ora 20:00, toți cei care vor urmări în direct evenimentul vor descoperi o nouă linie de genți și pantofi din piele brodată în culori vibrante, care explorează însemnele unei civilizații enigmatice.

Creațiile ilustrează jocul formelor geometrice regăsite în perioada neolitică în cultura Cucuteni. Acestea redau elemente din natură și vorbesc despre timp, spațiu, evoluție. Astfel, linia NEO dezvoltă aceste simboluri printr-o abordare contemporană și le stilizează în genți și accesorii ce sunt prețuite de femeia modernă precum un talisman.

“Simbolurile m-au fascinat dintotdeauna. Am avut mereu o curiozitate față de tradițiile culturii românești, iar asta s-a văzut și în primele colecții, ce au avut ca inspirație podoabele iilor din diverse zone geografice ale țării. Acum, căutând mai în profunzime, am aflat despre simboluri universale create de o cultură care a pus bazele primelor semne ale civilizației europene pe teritoriul nostru. Aceste motive sunt foarte diferite de ceea ce am întâlnit până în prezent: mult mai abstracte, cu un mister și o energie aparte. Ele pot fi contemplate, însă nu și explicate, pentru că atunci își pierd din farmec. Prin Iutta, am împrumutat metaforele din specificul lor și le-am transformat în broderii care fac referire la intoarcerea spre sine, de aici și motto-ul #PoartaSpreTine. Dorim ca fiecare purtătoare de doruri să ne poată fi alături la evenimentul de lansare, așa că vom transmite imagini din culisele lansării colecției prin Facebook, pentru a fi accesată de cât mai multe persoane.” spune Nicoleta Chirica, fondator și designer Iutta.

Mai multe detalii despre lansarea live pot fi găsite aici.

Sursa: comunicat de presa

No comments yet.

Leave a Reply


Comment

btt