il_340x270.577965831_3afr

iReport: 2015, the year that begins with “i”

posted in | Tags : , , , ,

Sorry, this entry is only available in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Cu o frecventa semestriala, aproape dinadins masurata, eu si „trio-ul” de fete women’s magazine-online retail-retail marketing ne intrebam una pe cealalta ‘pe ce mai dam banii’. Cu variatiuni, dintre care, ce designeri am mai descoperit, mai exista vreun brand cool neauzit, good and bad karma brands, ce mai comandam online, redecoram sau nu sezonul asta etc.

Daca acum vreo sase luni, toate eram, parca, pe frecventa „nu vreau sa mai cumpar nimic, am inceput sa donez, vreau sa ma eliberez”, acum doua saptamani cantam o alta melodie, cea cu „am vazut, mi-a placut, ce ramane de facut?”. Iar aici ma refer la vacanta aia „musai” intre Paris-Londra-Amsterdam cu sau fara iubit, dar „musai”; puloverele custom made dupa modele gasite pe vastul www sau piese inofensiv de sexy indiferent de price tag. Switch-ul consumerist ma incanta fiindca toate ne alimentam din vanzarile pe care le generam indirect la job-ul de zi cu zi, astfel ca declicul sper ca s-a manifestat si in alte grupuri de cool girls gata sa-si schimbe viata dupa achizitionarea unei noi perechi de pantofi sau a unui bilet de avion.

“Cumpar cateva piese-cheie in fiecare sezon pe care le port foarte des”, declara Wintour herself la un moment dat pentru New York mag. Shopping-ul impulsiv si/sau masiv este, deci, pentru cititori, nu si pentru redactor-sefi.

„We spend money on spending”, scrie Forbes.com, in schimb. Trei din patru familii din clasa de mijloc americana au garajul atat de plin cu lucruri cumparate de-a lungul timpului ca inauntru nu mai poate fi parcata si o masina. Motiv pentru care business-uri precum The Self-Storage Association (o asociatie care faciliteaza depozitarea de bunuri) si The Container Store (magazin care vinde organizatoare pentru casa si birou) au cifre de miliarde de dolari la ora actuala.

#InstaKors este un curajos hashtag propus de label-ul Michael Kors pentru cei care vor sa faca shopping via Instagram. Un client de brand-uri high si luxury inca simte nevoia sa vada produsele si live, dar cu cat numarul de interactiuni creste online-offline, cu atat se contureaza o relatie mai puternica intre cele doua entitati, relateaza wallblog.co.uk despre generatia Y. Si acesta este un raspuns foarte bun pentru modul in care vom cumpara in urmatorii ani: fiind cu un pas mai aproape de imaginile care ne inspira, vom introduce codul de securitate de pe spatele cardului pentru acele branduri, servicii care ne vor face sa traim experienta a ceea ce urmeaza sa achizitionam. Si atunci, cu siguranta, ne vom putea numi generatia I: Instagram, Inspirational, Involved, Image driven, Influencer.

Dar care e feeling-ul tau de shopping&spending anul asta? Cea mai mare parte a venitului romanilor merge catre alimentatie si locuinta, arata Institutul National de Statistica, cultura, vacantele, vestimentatia si educatia insumand, timid, nici 11%. Cat de mult reflecta cifrele mentionate realitatea ta? Redecorezi sau nu?

No comments yet.

Leave a Reply


Comment

btt