Papersuede-edito frumusete

Beauty around the Globe. Korea.

posted in | Tags : , , , , ,

Sorry, this entry is only available in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Vorbim enorm despre beauty și, poate, prea puțin despre frumusețe. E greu să descrii o frumusețe universală, deși sunt câteva studii care au încercat să creioneze un astfel de portret. Aceasta poate fi definită într-un singur cuvânt: armonie. Însă armonia nu trebuie căutată cu orice preț fiindcă atunci nu mai este în acord cu ceea ce ești tu. Personal, am vrut să nu-mi compromit niciodată naturalețea, indiferent de anii care au trecut sau locurile în care am ajuns. Într-un context actual, în care poți să fii exact cine vrei tu să fii, am vrut să observ și raportez trăsăturile particulare ale anumitor zone geografice și culturale. Suntem un mix de credințe, dar și de influențe tot mai puternice care vin din mediul digital.

Acest proiect, construit din patru episoade, urmărește să puncteze câteva elemente esențiale legate de idealul de frumusețe din [d r u m s] Coreea, Scandinavia, America de Sud și America de Nord. Nu puteam face totul singură, astfel că am gândit pașii alături de Claudia, un make-up artist în care eu cred cu ochii închiși, doar așa am stat câteva ore pe scaunul de make-up :)

Am urmărit împreună care sunt trăsăturile pe care mizează femeile din cultura respectivă, brand-urile vedetă și influențatorii din zona de beauty. Nouă ne-a plăcut acest exercițiu de imaginație, dar și de cercetare. Pentru mine a fost evident că nu pot adopta ceva ce simt că nu este al meu. Pentru că acest material nu are un scop editorial, ci unul de experiment și descoperire.

Începem cu portretul de frumusețe al femeilor coreene pentru care tenul impecabil, hidratat și machiajul diafan sunt litere de lege.

Idealul de frumusețe coreean

Istoria și valorile asiaticilor au un cuvânt greu de spus în percepția asupra trăsăturilor ideale. Femeia trebuie să arate și să aibă inocența unui copil, un ten curat, fin, perfect, ca de porțelan. Accentul cade cu siguranță pe aspectul pielii, look-urile sunt luminoase, ochi, buze și obraji fresh, în culori pastelate, deschise, deci nuanțe pe bază de alb, sprâncene naturale, cu o formă dreaptă, nu arcuită, ten deschis și iluminat, fără contur sau bronzare.

 

Cele mai populare produse

Produsele de skincare sunt cu siguranță reprezentative, de la măști și creme hidratante – nelipsite din ritualul de îngrijire al femeilor, în Coreea – elemente de tratament introduse chiar și în produsele de make-up, asigurând astfel protejarea continuă a pielii pe tot parcursul zilei.

Foarte populare acum în Coreea sunt renumitele sheet masks, măștile cu rezultate magice în mai puțin de 15 de minute. Avantajele acestui tip de produs sunt multiple, începând cu timpul economisit, ușurința cu care se aplică și se îndepărtează și efectele imediate. pregătesc tenul perfect pentru aplicarea machiajului, oferă un aspect FRESH. Sheet-mask-urile sunt subțiri, decupate după forma feței, creând o barieră pentru piele în așa fel încât substanțele benefice să se absoarbă într-un timp scurt și eficient fără riscul evaporării.

Chiar și produsele de make-up au texturi foarte ușoare, nimic nu este creat cu scopul de a ascunde pielea și în niciun caz de a o încărca, total contrar caracterului produselor foarte populare acum în America de Nord de exemplu. Texturile sunt fluide, ușor pigmentate – de la farduri pentru ochi până la fond de ten sau balsam de buze, acestea nu au o acopeire mare sau un pigment intens, ci mai degrabă un “tint” care nuanțeză ușor, păstrând un aspect proaspăt.

mihaela balan - papersuede - beauty

Cele mai HOT în materie de make-up acum sunt produsele de tip CUSHION. Bazate tot pe principiul îngrijirii pielii, acestea se caracterizează prin modul unic de ambalare (CC/BB Cream, blush, gloss-uri) – lichidul este prezent într-un burețel îmbibat. În plus, sunt foarte ușor și rapid de folosit, se aplică cu ajutorul altui burete cu o textura specială, tapotându-se în piele.

După succesul de care s-au bucurat în Coreea, produsele de acest gen au început să fie adoptate, imitate și recreate de către branduri europene mari, precum Lancôme, care au adus în Europa atât produsul MIRACLE CUSHION – All in one Liquid Compact Foundation, cât și JUICY SHAKER – Pigment Infused Bi-Phase Lip Oil.

Beauty Vlogger

PONY MAKEUP are 1.6 milioane de abonați pe YouTube (din februarie 2015 și până acum) pentru care creează tutoriale de make-up ce reflectă perfect idealul de frumusețe din Coreea. Accentul este în majoritatea clipurilor pe piele, care are mereu un aspect luminos, îmbujorat, chipul nu este conturat nici măcar în look-urile în care ochii sunt mai accentuați și se păstrează aspectul tineresc.

 

Top 3 brand-uri coreene

Amore Pacific – o marcă deja consacrată și pe alte continente, datorită prezenței pe piață încă din 1945. Highlights: colecția Time Response, Color Control Cushion Compact.

IOPE – un brand bioscience premium cu 17 ani de cercetare în domeniu. Highlights: Air Cushion Blusher/Cover/Shimmer și Renewing Skin Filler.

Dr. Jart+ – un label coreean fondat de un dermatolog și un antreprenor din Seoul, în 2004. Highlights: BB Beauty Balm, Dermask Solution

 

Săptămâna viitoare călătorim în America de Sud, unde spiritul argentinian și culoarea plajelor braziliene ne-au condus către o abordare seducătoare. See you there! 😉

Produse folosite:

Față: primer Nyx Angel Veil, fond de ten MAC face & body, pudră Make-up Atelier Paris, blush Nyx ‘angel’ și Nyx HD ‘pastel chic’, iluminator Dior Skin Nude Air Illuminating powder ‘glowing pink’, sprâncene Inglot waterproof brow gel 11, Anastasia Beverly Hills Brow Powder ‘medium brown’ și Clear Brow Gel

Ochi: primer Too Faced Shadow Insurance, Anastasia Beverly Hills Modern Renaissance Palette (fardurile ‘vermeer’ pe pleoapă și ‘cyprus umber’ ca liner), mascara Maybelline Lash Sensational

Buze: Nyx lip liner nude pink și Anastasia Beverly Hills gloss ‘Dainty’

Concept: subsemnata

Make-up, research: Claudia Neacșu 

Foto: Alexandru Neagu

Trackbacks/Pingbacks

  1. Idealuri de frumusețe pe Glob. America de Sud. | Papersuede - August 29, 2016

    […] Primul episod: Coreea. Aici. […]

  2. Idealuri de frumusețe pe Glob. America de Nord. | Papersuede - September 19, 2016

    […] Episodul 1. Coreea […]

Leave a Reply


Comment

btt