beauty South America

(Română) Idealuri de frumusețe pe Glob. America de Sud.

posted in | Tags : , , , ,

Sorry, this entry is only available in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Unele look-uri devin clișeu prin combinația exactă de elemente, însă nu toate clișeele sunt plictisitoare. Și cu atât mai puțin când vine vorba de America Latină. Discrepanțele majore între clasele sociale le-au determinat mereu pe femeile acestui continent să-și dorească să facă parte din “lumea bună”. Trucurile la îndemână sunt cele legate de îngrijire și make-up, bineînțeles, astfel că brand-urile locale au intuit de mult această slăbiciune lansând produse ce concurează cu mărcile deja consacrate mai la nord.

America de Sud este o piață a contrastelor după cum spuneam, motiv pentru care multe dintre femei investesc în soluții anti-aging și pentru înlăturarea petelor dobândite în urma expunerii prelungite la soare sau în suplimente ce conțin colagen. Make-up-ul pe care l-a realizat Claudia este, la fel ca și temperamentul latin, super hot! Eu l-am simțit ca pe un atu.

Primul episod: Coreea. Aici.

Idealul de frumusețe din America de Sud

Tenul măsliniu, buzele roșii (ca trandafirii), genele lungi, cu volum, sprâncenele conturate cu un aspect plin și nuanțele de auriu sunt primele elemente la care mă gândesc atunci când vine vorba de idealul de frumusețe latin. Contrar aspectului inocent coreean, femeile din această regiune emană senzualitate și feminitate. Sunt ca niște bijuterii, întotdeauna aranjate și strălucitoare. Trăsăturile sunt bine definite, structura osoasă a chipului este mai puternică și mai ușor de sesizat. Părul este de obicei bogat și închis la culoare. Machiajul nu este neapărat unul transformațional, cât unul de accentuare a trăsăturilor existente, iar rezultatul este unul care tinde spre perfecțiune. Machiajul variază în funcție de zone, desigur, însă elementul omniprezent este senzualitatea. Culoarea este nelipsită: nuanțe intense de roșu, oranj sau magenta, purtate pe buze sau pomeți. După cum știi, carnavalul anual din Brazilia este un adevărat spectacol plin de fast, în care femeile defilează împodobite atât pe trup, cu costume colorate din pene și decorațiuni, cât și pe față, cu un machiaj aprins, aplicând chiar și pietricele sau accesorii strălucitoare.

ideal de frumusete America de Sud

Cele mai populare produse

Dacă în cazul Coreei am vorbit despre popularitatea produselor cu pigmenți slabi, care oferă mai degrabă o tentă de culoare, o nuanță subtilă decât un efect puternic, în cazul Americii de Sud lucrurile sunt contrare. Complementar idealului de frumusețe, produsele cele mai populare în America de Sud, sunt cele cu pigmenți intenși, texturi satinate și rezistente. Datorită curajului de care dau dovadă femeile de aici, atunci când vine vorba de machiaj, un produs must este rujul cu pigment puternic, waterproof, produs nelipsit din kit-ul de machiaj, folosit ca o armă a seducției.

De asemenea, produsele de autobronzare sau pudrele bronzante sunt în vogă, cele care oferă pielii cu ton măsliniu o nuanță și mai bogată, aurie și un aspect strălucitor, ferm. Produsele de conturare a sprâncenelor sunt și ele în trend pe continentul Americii de Sud deoarece nicio „Chica Latina” nu este completă fără sprâncene pline, însă cu un aspect natural.

Beauty Vlogger

Dulce Candy are 2.1 milioane de abonați (din iunie 2008 și până acum) care îi urmăresc tutorialele de make-up reprezentative pentru idealul de frumusețe din America de Sud. Prin felul în care își subliniază trăsăturile, într-un mod destul de evident, însă fără a-și transforma fizionomia, Dulce Candy promovează imaginea latino cu buze în culori aprinse și sprâncene puternice.

Top 3 brand-uri din America de Sud

Vogue Cosméticos – lansat în Columbia la mijlocul anilor ’50, Vogue a fost vândut către L’Oreal în urmă cu 15 ani. Cele mai apreciate produse ale brand-ului sunt lacurile de unghii în culori tropicale și rujurile în nuanțe voluptuoase.

Ésika  se promovează ca un label local, care vorbește despre frumusețea la orice vârstă pe limba latino-americancelor. Rujurile și eyeliner-ele intense sunt două produse focus, dar au și un simulator foarte simpatic pentru alegerea nuanțelor de ojă.

Cyzone a fost lansat în 2000, în America Latină. Miza lor este să re-creeze look-uri trendy sau ale vedetelor internaționale cu produse accesibile. Eyeliner-ul gel și mascara pentru volum sunt două produse vedetă.

Produse folosite:

Față: primer Nyx Angel Veil, fond de ten MAC face & body, pudră Make-up Atelier Paris, blush Too Faced Heart ‘Peach Beach’, bronzer Too Faced ‘Chocolate Soleil’, iluminator Kiko water eyeshadow no 208

Sprâncene: Inglot waterproof brow gel 11, Anastasia Beverly Hills Brow Powder ‘medium brown’ și Clear Brow Gel

Ochi: primer Too Faced Shadow Insurance, Anastasia Beverly Hills Modern Renaissance Palette (fardurile ‘tempera’, ‘golden ochre’, ‘raw sienna’, ‘cyprus umber’), Colourpop ‘Kathleenlights’, eyeliner inglot no. 77,  mascara Maybelline Lash Sensational

Buze: Sephora Lip Stain 01

Make-up, research: Claudia Neacșu

Foto: Alexandru Neagu

Trackbacks/Pingbacks

  1. Idealuri de frumusete. Scandinavia | Papersuede - September 11, 2016

    […] subtili și ochiii albaștri subliniați în culori neutre sau reci. Contrar imaginii pasionale din America Latină, în zona nordică se poate vorbi despre o frumusețe misterioasă, mai puțin accesibilă. […]

  2. Idealuri de frumusețe pe Glob. America de Nord. | Papersuede - September 19, 2016

    […] Episodul 2. America de Sud […]

Leave a Reply


Comment

btt