idealuri-de-frumusete-america-de-nord

Beauty around the Globe. North America.

posted in | Tags : , , , , ,

Sorry, this entry is only available in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

În ultimele săptămâni m-am bucurat de atâtea remarci frumoase la adresa acestui proiect că deja mi-am setat echipa pe thinking mode. La început am crezut că toți cei care vor urmări articolele legate de idealurile de frumusețe își vor polariza preferințele în jurul aceluiași look. Aici m-am înșelat. Fie au remarcat schimbările de la un episod la celălalt, legate atât de machiaj, cât și de fațetele personalității unei anumite estetici, fie m-au identificat într-una din ipostaze. Dacă judec asta din punctul de vedere al relației cu cititorii, nu pot decât să fiu încântată de modul original în care fiecare interpretează imaginea, postura și temperamentul meu. Am ajuns la ultimul episod și țin să vă spun că ne-a plăcut tare mult să ne jucăm cu tonurile bronzy, arămii în lumina de dinainte de apus. Am lucrat zece ore la make-up și fotografie pentru toate cele patru, însă povestea pe care am vrut să o documentăm nu s-a rezumat doar la imagine, ci și-a propus să creioneze și un portret multicultural. Dacă am reușit, acesta nu este ultimul articol Papersuede pe care îl vei citi :)

Episodul 1. Coreea

Episodul 2. America de Sud

Episodul 3. Scandinavia

 

Idealul de frumusețe

Dacă în episoadele anterioare am vorbit despre feminitatea inocentă (Coreea), pasională (America Latină) sau subtilă (Scandinavia), când vine vorba despre femeia din S.U.A, frumusețea este mult mai ușor de distins, deloc discretă. Odată cu mișcarea feministă, femeile au început să se expună mult mai mult, să se facă auzite și văzute. Dorința lor de emancipare și independență le-a făcut să-și dorească o înfățișare perfectă, o familie ideală și o carieră strălucitoare. Dacă ne oprim doar câteva minute și o ascultăm pe Beyonce, un adevărat idol al tinerelor din America de Nord,  putem observa o tendință de duritate, de afirmare a puterii de influență. Mai este nevoie să vă amintesc cine candidează la președinție sau câte doamne carismatice au talk-show-uri de succes? I think not. Femeile au adoptat treptat un look compus din elemente ușor masculine, trăsături bine conturate și o atitudine fearless.

beauty-north america

Cele mai populare produse în S.U.A

Produsele de contouring sunt, cu siguranță, în top 3, fie că vorbim despre conturarea feței sau a sprâncenelor, femeile din America își doresc trăsături bine definite. Pentru ca efectul să fie și mai intens, folosesc atât produse cu formulă cremoasă, cât și produse cu textură pudrată. Așadar, kit-urile pentru highlighting & contouring sunt în mare vogă iar,  mai nou, și kit-urile iluminatoare cu un efect cât mai strălucitor, contrastant cu conturul aplicat. De asemenea, bronzerul și loțiunile autobronzante fac parte din rutina femeilor din S.U.A. După aplicarea conturului în nuanțe mai reci, acestea folosesc bronzerul pentru „a încălzi” tenul și pentru a obține un aspect „bronzy”, cu câteva nuanțe mai închis față de culoarea naturală a pielii. Pentru a completa aspectul de contouring și pentru a da echilibru feței, urmează folosirea produselor de make-up al sprâncenelor. În această categorie vorbim despre creionul fin de ce imită firele de păr, gelul waterproof, pomada (precum Dipbrow Pomade de la Anastasia Beverly Hills) sau pudrele pigmentate intens. Pentru a obține linii precise, se aplică concealer sub sprânceană.

Revenind la produsele utilizate pe față, fondurile de ten și concealer-ele cu pigment bogat și acoperire foarte mare sunt cele mai căutate în S.U.A în momentul de față, total contrar celor folosite în Coreea, spre exemplu. Pe același principiu sunt apreciate și fardurile de ochi; brand-ul Colourpop, lansat recent, se bucură de un succes enorm datorită fardurilor metalice cu pigmenți intenși, un exemplu concludent al preferințelor în materie de make-up.

Ajungem, astfel, și la celebrele “liquid lipsticks” – rujurile lichide cu finish mat ce oferă un aspect uniform și o culoare intensă. Produsul a cucerit rapid America și s-a extins pe piața internațională. Acesta are mai multe avantaje: aspectul impecabil, definit al buzelor, dar și rezistența. Nu este un ruj ce hidratează buzele, însă acest fapt este trecut cu vederea în favoarea rezultatului inedit.

O altă particularitate tipic americană, ce trebuie luată în considerare de către brand-uri și make-up artiști, este aceea că lucrurile evoluează extrem de rapid, ritmul este alert, iar produsele populare se pot schimba de la o lună la alta, așa că producătorii trebuie să anticipeze foarte bine care va fi următorul trend pe care consumatorul îl va adopta.

idealuri-de-frumusete-america-de-nord

Beauty Vlogger

Desi Perkins este o apariție cuceritoare. Modul în care își alege machiajele și ajustează pozele a atras aproape 2 milioane de abonați pe canalul său de Youtube și 2.7 milioane followeri pe Instagram. Prin conturarea pomeților, subțierea nasului și genele false reușește să obțină un efect incredibil de lifting și luminozitate ce te face să-ți dorești să vezi mai mult.

 

Top 3 branduri din S.U.A

Anastasia Beverly Hills – Anastasia și Claudia Soare au intrat prima dată în această industrie în 1997, odată cu deschiderea primului salon, pe Bedford Drive în Beverly Hills. Regina Sprâncenelor datorează acest titlu modului inovativ de modelare și aranjare a sprâncenelor pe care îl promovează la Hollywood. De câțiva ani însă, produsele din linia sa de make-up se regăsesc în kit-ul oricărei femei preocupate de frumusețe și trend-uri.

Colourpop – un label californian tânăr care se bucură de un succes enorm ce se datorează nu doar  prețurilor accesibile, ci și vizibilității în cadrul tutorialelor de make-up ale beauty vlogger-ilor.

NYX – lansat în 1999 la Los Angeles, NYX se poziționează ca un brand ce oferă produse profesionale de machiaj la un preț decent.

 

Produse Folosite

Față: Primer – Make Up For Ever STEP 1 Hydrating primer, fond de ten MAC face & body, pudră Make Up For Ever, bronzer Too Faced ‘Chocolate Soleil’, contour NYX ‘Taupe’, blush The Balm ‘Hot Mama’, iluminator The Balm ‘Mary Lou Mnizer’

Sprâncene: Anastasia Beverly Hills Brow Powder Duo + Clear Brow Gel

Ochi: primer Too Faced Shadow Insurance, Anastasia Beverly Hills Modern Renaissance Palette (fardurile ‘Tempera’, ‘Golden Ochre’, ‘Burnt Orange’, ‘Realgar’ ‘Cyprus Umber’), Colourpop ‘KathleeenLights’, mascara Maybelline Lash Sensational

Buze: Nyx Lip Liner ‘Natural’ + OFRA ‘Miami Fever’.

Make-up, documentare: Claudia Neacșu

Foto: Alex Neagu  

No comments yet.

Leave a Reply


Comment

btt