Portfolio Lines Calepino journal agenda

Eco-friendly notebooks for clever ideas and grand plans

posted in

Sorry, this entry is only available in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

My name is Papersuede, cum să nu scriu și despre hârtie? Agendele sunt o slăbiciune pentru mine și, fără îndoială, și pentru mulți dintre voi. Întâlnirea cu hârtia legată între coperți frumoase este egală cu sentimentul acela din clasele primare când primeam noi rechizite în luna septembrie. Iată că acest articol pică fix la început de toamnă, numai bine pentru a vă face un restock cu agende – suport pentru idei istețe, planuri mărețe și alte rime.

Nu am ales orice agendă care a ieșit în calea www-ului, ci notebook-uri cu respect pentru natură. Am găsit trei variante eco-friendly pe kickstarter.com și la mici producători locali.

VEN CLASS este o companie de origine britanică ce își propune promovarea produselor realizate din materiale sustenabile. Prima lor agendă – Bamboo Notebook – este tăiată cu laser dintr-o singură bucată de bambus și conține 100% hârtie reciclată. Coperta soft este imprimată cu harta regiunilor de unde provine lemnul folosit. Poți alege dintre două dimensiuni și trei culori. Detalii aici.

ven class notebook bambooPortfolio Lines este un model chic al brand-ului Calepino. Produsă în Franța, această agendă din piele este asamblată în Millau (sudul țării), hârtia reciclată călătorind din Nantes, din fabrica unei familii cu tradiție. Cover-ul din piele conține vopsea vegetală pe bază de pigmenți din floare de mimoză, salcâm și castan. Uite unde o poți comanda.

Portfolio Lines Calepino journal agenda

Love Palm este un jurnal cu o copertă din canvas desenată manual. Foile din interior sunt din hârtie ivoire reciclată. DesignsTandem este un atelier din Venice, California ce promovează stilul artizanal, în opoziție cu producția de masă. Pe cele 365 de pagini vei putea face o colecție de idei – una pe zi.

Detalii aici.

aha life notebook Love Palm

Desigur, vei găsi la retailerii clasici alte agende mai colorate sau mai ieftine, însă nu e niciodată târziu să te gândești că reciclarea trebuie să devină o normalitate. Mai bine stăm la umbra unui copac pentru a scrie, decât pentru a-l tăia!

No comments yet.

Leave a Reply


Comment

btt