top jeans inspiration

Denim update: brands you need to add to your list

posted in | Tags : , , ,

Sunt convinsă că jeans-ul este un item la care nimeni nu va renunța niciodată. Pot dispărea planete, computerele tip desktop sau bateriile alcaline – denimul va fi mereu actual. Este una din acele idei atemporale pe care și-ar fi dorit oricine să o fi avut. Știu că uneori fac introduceri apocaliptice, dar nu vreau decât să vă poftesc să aflați de la două tipe foarte cool unde e cazul să faceți shopping anul ăsta. Denim wise.

Medine Pop, co-founder WeDine și Vintage Butter, a fost luată prima la întrebări. Aflăm de la ea, printre altele, și care e personalitatea denimului.

Care sunt piesele din denim pe care le colecționezi vara asta? Au vreo legătură cu trend-urile sau care e sursa micilor “obsesii”?

Jeanșii deasupra gleznei, croi trapez și talie înaltă. Fără detalii, albastru închis sau deschis, denim curat, cu cât mai puțin lycra. Nu îmi plac rupturile și încerc să mă țin departe de piesele “statement” ale sezonului, tip Vetements wannabes. În fiecare sezon, independent de trenduri, vreau să port denim cât mai clasic.

Mă străduiesc, pe cât posibil, să rămân în afara tendințelor. Legătura vine, mai degrabă, din încercări, din înțelegerea constituției și din integrarea denimului în stilul meu ca și componentă predominantă.

denim inspo

De unde îți faci selecția de jeanși, cămăși și rochii din denim: magazine vintage, shop-uri online multibrand, designeri nișați?

De când am început să caut piese retro și vintage pentru Vintage Butter, am descoperit noțiunea de denim second-hand și a fost revelatoare. Că e retro, “vintage” sau pre-owned, de la Levi’s la Acne, am căpătat în garderobă niște piese de foarte bună calitate, la prețuri sub “cârpăraia” mass-market. La nivel de brand, prefer Levi’s și Acne. Cea mai uzată piesă din garderoba mea este o jachetă din denim Fornarina, pe care o am de la 14 ani și e încă de mare efect. O descoperire este colecția din denim AFMF made in RO. Atunci când caut un twist care să mă scoată din retro-clasic, mă îndrept către reworked denim.

Am renunțat la a mai aloca timp “scouting-ului” de branduri de nișă, găsesc nișe în stiluri, mai degrabă, decât în etichete. De ceva vreme, și în strânsă legătură cu acest nou episod din viața mea, las mai degrabă hainele să mă găsească, în loc să alerg eu după ele.

Un brand de tradiție (în producția de jeans) la care te-ai întoarce oricând.

Clasicul Levi’s.

Dacă denimul ar avea o personalitate, cum ai defini-o?

Forever young.

denim inspiration

Dana Păun este designer vestimentar și stilist pentru alistmagazine.ro. Nu s-a împrietenit, totuși, din prima cu jeans-ul. „Până acum 5-6 ani nu am purtat mai deloc: aveam o singură pereche pe care o găsisem cu greu pentru conformația corpului meu. Chiar îmi amintesc o discuție de pe vremea aia când, într-un context în care spuneam că o sa-mi pun o pereche de jeans, cineva m-a întrebat “Dar tu porți jeans, de fapt, tu chiar ai vreo piesă din denim?”.

Între timp, lucrurile s-au schimbat și nu numai că am început să port jeans, dar mi-am achiziționat multe alte piese din denim, dintre care preferata mea rămâne o pereche Diesel din anii ’90, cumpărată dintr-un flea market din New York și o rochie de la Gina Tricot.

Îmi plac creațiile cu istorie și sunt o împătimită a vintage shop-urilor și a second hand-urilor, de unde provine marea majoritate a pieselor mele. În acest moment, piesa de rezistență a garderobei e rochia cu fâșii albe de bumbac de la Aer Wear.”

Revin la tonul academic de la început, doar vorbesc despre investiții serioase. Atât femeile, cât și bărbații dețin 6-7  perechi de blue jeans în garderobă, arată cifrele. Personal, nu am rămas niciodată indiferentă la o piesă bună de jeans. Pe shortlist-ul meu se află pantalonii negri Current/Elliott și cămășile bleumarin American Retro realizate din acest versatil material. Voi cum ajutați economia? 

Foto: Lack of Color (main), Pinterest (colaje)

No comments yet.

Leave a Reply


Comment

btt