Thomas Burberry

(Română) Burberry lasă mereu loc unor noi povesti. De la război la chatbot.

posted in | Tags : , , ,

Sorry, this entry is only available in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Cine este Thomas Burberry? Probabil unul dintre cei mai cunoscuți gentlemeni din lume, născut în Marea Britanie, în 1835. A creat cel mai recognoscibil print și a lansat trench coat-ul, un item devenit esențial deopotrivă pentru bărbați și femei. Anul acesta, brand-ul aniversează 160 de ani de istorie scrisă într-un mod total inovativ. Și cum altfel putea fi încheiat un 2016 efervescent decât cu un short movie autentic-dramatic-spectaculos. 

Cei care au văzut campania de iarnă se întreabă de ce acest trailer minunat nu e urmat și de un film. Însă latura frumoasă a modei este că o parte din creație e desăvârșită chiar de imaginația purtătorului. Scenariul pune în valoare momente-cheie din evoluția casei și vorbește despre personaje care i-au influențat destinul.

Clipul, deja cu 4 milioane de vizualizări pe Youtube, este regizat de Asif Kapadia, producător de film britanic, premiat intens în ultimii ani în cadrul galelor de la Cannes, Grammy și Oscar. Actorii sunt Domhnall Gleeson, Sienna Miller, Dominic West și Lily James. Cea din urmă a mărturisit că scenele realizate sunt atât de elaborate și numeroase încât s-ar putea lansa cu ușurință un film.

Aceasta este o manieră bine intuită de a crea așteptare. Publicul a văzut și citit povești despre colecții, sezoane, muze moderne, însă este la un pas (sau doi) de a nu mai gusta astfel de materiale.

 

Burberry este un exemplu de best practices în mediul digital, cel puțin pentru mine. Nu trebuie să mă identific cu estetica lor pentru a aprecia viziunea! Au fost pionierii multor concepte precum live streaming-ul din locația show-ului de sezon și posibilitatea de online shopping după încheierea prezentării.

Odată cu noua temă, paginii de Facebook i s-a adăugat un live chat prin utilizarea chatbot-ului. Povestea lui Thomas Burberry este dezvăluită treptat cu ajutorul gif-urilor și a unor pasaje scurte legate de istoria casei.

chatbotchatbot Burberry

Eu îi aplaud și aștept următoare mișcare pe tabla de șah. Check!

No comments yet.

Leave a Reply


Comment

btt