164137377-172a8aec-4b29-44d5-a8e3-6c58e4e7bdb4

Missoni, un spatiu pentru arta si culoare

posted in | Tags : , ,

„Missoni, L’Arte, Il Colore” este o expozitie dedicata eforturilor creative ale lui Ottavio si Rositei Missoni, sustinuta de muzeul MA*GA din Gallarate, Italia, orasul unde acestia au locuit si au avut primul atelier de tricotaje, in 1953.

Initiativa curatorilor este sa creeze o conversatie intre arta secolului al XX-lea si industria textila si de tricotaje pentru care casa Missoni este un real simbol made in Italy.

Expozitia se deschide cu instalatia „Casa di moda”, realizata in 2009 de Ali Kazma, cu scopul de a pune in valoare combinatia de manufactura traditionala si design modern pe care brand-ul o promoveaza. Incursiunea in spatiul Missoni continua cu detalii despre sursele vizuale de inspiratie ce apartin operelor lui Kandinsky si Soniei Delaunay, ce se regasesc in tiparele label-ului italian. Instalatiile par a fi un punct central, acestea reluand motivul culorii si al lanii. „Firele sunt suportul culorii; atunci cand (ele) sunt transformate in tricotaj, nuantele capata profunzime”, spune Luca Missoni.

Catalogul „Missoni, L’Arte, Il Colore” este tiparit de Rizzoli iar daca aveti un drum in nordul Italiei, puteti trece prin Gallarate intre 19 aprilie si 8 noiembrie pentru o vizita fashion-culturala.

 

No comments yet.

Lasă un răspuns


Comment

btt