Manolo Blahnik

Manolo Blahnik, premiat de Fashion Institute of Technology

posted in

In aceasta toamna, Manolo Blahnik va primi din partea Fashion Institute of Technology un premiu pentru intreaga sa cariera. 

Fashion Institute of Technology din New York acorda anual un premiu onorific pentru design, alegere la care contribuie directori de moda, retaileri si jurnalisti, dintre care Glenda Bailey, Hamish Bowles, Linda Fargo si Suzy Menkes. Anterior, Michael Kors si Carolina Herrera au primit astfel de recunoasteri pentru contributia lor in industrie.

Cariera unuia dintre cei mai citati designeri de pantofi a inceput in anii ’70 la Londra. Incurajat de presa de specialitate, printre care Vogue US si WWD, Mr. Blahnik se impune pe piata de incaltaminte cu modele ce nu respectau neaparat tendintele perioadei, ci reinventau „silueta” unui stiletto clasic.

„Am ajuns intr-un punct al vietii mele cand consider ca tot ce fac este conectat cu lumea modei, intr-un anumit fel, dar nu are legatura cu ea”, a declarat acesta pentru New York Times. Trofeul „Couture Council for Artistry of Fashion” este acordat pentru reusitele dovedite de-a lungul intregii cariere iar festivitatea este organizata mereu inainte de inceperea New York Fashion Week.

Foto: theguardian.com

 

 

No comments yet.

Lasă un răspuns


Comment

btt