Iutta ceramica

Iutta surprinde magia amintirilor în noua colecție „Nu mă uita”

posted in | Tags : ,

Floarea de „Nu mă uita”, deseori întâlnită în folclor ca simbol al amintirilor și romantismului, se află la baza noii colecții Iutta. Brandul cu dor de românesc lansează o gamă de genți, pantofi și accesorii din piele brodată cu motivul florii albastre și introduce pentru prima dată în portofoliu obiecte din ceramică pictate manual.

Ideea acestei colecții a pornit de la simbolistica bogată a florii albastre, care emană prin prezență și parfum povești de iubire eternă sau prietenie devotată. Linia „Nu mă uita” redă magia amintirilor și prezintă legenda fidelității prin cromatica albastră a cerului senin și galbenul din razele soarelui, elemente mereu nedespărțite. Simbolul acestei flori va fi motivul central al unor produse din piele în forme și culori variate, însă va fi declinat și pe o gamă home & deco, ca rezultat al unui proiect colaborativ inedit între două industrii diferite.

Cu această ocazie, Iutta demarează un proiect de co-creare cu cei ce doresc să se alăture unui program de mentorat, prin care să învețe toate etapele ce le presupune designul de obiect. Prima colaborare se realizează cu Dana, o studentă de la design care, sub îndrumarea Ancăi Dragu de la atelierul Una ca luna, a introdus prin pictură simbolul floral al colecției și pe obiecte de ceramică. Extensia de linie va fi lansată sâmbătă, 20 mai, la Made in Ro #Ceramină, în cadrul Romanian Design Week – o ediție dedicată de Designist în exclusivitate acestei nișe.

Nicoleta Chirica, fondator și designer Iutta, povestește: „În tradiția noastră, florile de Nu mă uita sunt asociate cu rolul de protecție și noroc, iar cei ce le oferă se spune că o fac în speranța că vor rămâne prezenți în gândurile celor dragi. Același sentiment dorim și noi să îl redăm prin noile creații, care vor putea fi oferite drept un cadou cu mult suflet sau purtate cu mândrie de cei cu pasiune pentru flori.

O altă surpriză vor fi obiectele din ceramică pictată, ornate cu migală de același simboluri florale, precum cele brodate pe genți, pantofi sau accesorii din piele. Ne dorim să continuăm aceste colaborări inedite cu industrii cât mai variate, așa că vom continua seria proiectelor colaborative de acest fel.”

Accesoriile fashion și gama home & deco vor putea fi achiziționate online pe www.iutta.ro sau direct din showroomul din Bucuresti, strada I. L. Caragiale 7.

Mai multe informații pe www.iutta.ro.

Sursa: comunicat de presă

No comments yet.

Lasă un răspuns


Comment

btt