posted in Trialogue
Pe Andreea am descoperit-o pe Instagram acum mai bine de un an. Habar n-aveam că un farmacist poate avea un cont atât de cool&urmărit în social media! Admir la ea perseverența cu care și-a construit un following fidel și curajul de a lansa un magazin online cu produse de skin care. Eu am inclus apa de lavandă, uleiul de arbore de ceai și untul de mango în rutina mea. Dincolo de tenul luminos și curat, mă bucur că pot “investi” într-un brand local. Ceea ce vă doresc și vouă!
De câți ani pregătești ideea acestui shop natural? Când a venit momentul tău de revelație?
Se spune că destinul ți-e scris atunci când te naști. Pentru mine toate experiențele de care am avut parte m-au pregătit pentru acest pas. Ideea nu a fost plănuită. Ca orice antreprenor în devenire întrebarea pe care mi-o puneam era : “De unde să încep?”. Conceptul Oleya s-a născut firesc, într-o seară de primăvară, într-o discuție cu prietenul meu, la semnaforul din Piața Victoriei De la idee la lansare a fost nevoie de ambție infinită, muncă neîntreruptă și inspirație cât cuprinde. Am vrut să abordăm un concept mai nou în România, acela de a prepara produsele naturale după rețeta farmacistului, din ingrediente 100% naturale, alese în funcție de fiecare persoană în parte.
Ești foarte tânără, cum ai ales acest drum antreprenorial? Ai un mentor, un exemplu care ți-a ghidat pașii?
Nu am avut nicio persoană de acest gen. Motivația de a deveni antreprenor a apărut intempestiv, neplănuit, dar născută dintr-o dorință ce aștepta în “culise” să fie împlinită. Spre norocul meu aceasta a ieșit la iveală devreme. Admir însă munca, dedicarea și nivelul la care a ajuns farmacistul John Kiehl.
Tu ești unicul farmacist din laboratorul Oleya?
Da, eu sunt capul “bunătăților“. În fiecare zi investec timp, dragoste și idei în brandul meu iar toate acestea se petrec în laboratorul Oleya.
Pagina ta de Instagram și blogul te-au ajutat în momentul în care ai lansat Oleya, din punctul de vedere al awareness-ului. Însă cum ai reușit să îți construiești credibilitatea, care a fost strategia ta?
Faptul că sunt farmacist îl face pe clientul Oleya să aibă încredere în produse. Baza unei astfel de profesii te ajută să înțelegi mult mai bine problemele cu care pacienții se confruntă. Prezența mea în online era destul de activă datorită blogului FarmacistulDeServiciu.ro, acesta fiind, de fapt, prefața poveștii Oleya.
Îmi doresc ca minunatele noastre cliente să folosească produsele Oleya atât pentru înfrumusețare cât și pentru afecțiuni care până acum se știa că pot fi tratate doar cu produse farmaceutice: dermatite de contact, iritații, mâncărimi, stres, dermatită seboreică, arsuri, răni, acnee.
Măștile pentru ten gras sunt cele mai cerute, comentate și discutate formule, atât pe blog cât și pe Video Blog. Și eu am avut această problemă, din pricina tenului gras și acneic, și doresc să împărtășesc cât mai mult din experiența și încercările mele.
Mai cred femeile în soluții universale pentru tenul, pielea și părul lor? Ce înseamnă personalizarea în farmacia ta?
Ai spus bine farmacia deoarece produsele Oleya ajută atât din punct de vedere cosmetic, cât și aromaterapeutic. Aromaterapia este calea spre vindecarea minții, spiritului și trupului. Fiecare ulei are o poveste unică și o putere tămăduitoare recunoscută de sute de ani, ce completează metodele clasice de îngrijire a sănătății. Eu încurajez și cred în conceptul de personalizare, deoarece la Oleya alegi produsele și le combini în funcție de nevoia ta.
Una dintre dorințele clientelor mele este să aibă un ten curat și luminos, iar pentru un astfel de rezultat avem cu siguranță nevoie de un demachiant pe langă alte produse de înfrumusețare. Demachiantul bifazic mi-a schimbat total tenul și rutina zilnică în utilizarea produselor mele. Această formulă este printre cele mai apreciate rețete Oleya, mai ales că rezultatele se văd chiar de la primele aplicări. Rețeta conține Ulei de Kukui, Apă de Trandafiri, Ulei de Cătină și Ulei esențial de Arbore de Ceai.
Ce fel de certificări au produsele tale și care sunt detaliile la care ar trebui să se uite consumatorii când cumpără cosmetice naturale?
Podusele Oleya sunt certificate 100% natural și înregistrate pe Cosmetic Products Notification Portal. Fiecare are Certificat de Analiză și Material Safety Data Sheet. Acestea nu sunt testate pe animale, nu conțin parabeni, nu sunt diluate și sunt comercializate în recipient de sticlă (uleiurile vegetale, esențiale și unturile cosmetice).
1. Înainte de a comanda, în general, le recomand vizitatorilor să citească atent informațiile din shop, să consulte review-urile pentru acel produs, să fie atenți la prezența online a brand-ului și la felul în care este construit magazinul.
2. După ce ați primit produsul, calitatea naturală poate fi verificată după:
Miros – majoritatea produselor naturale au un miros caracteristic, uleiurile esențiale trebuie să fie concentrate, șamponul nu trebuie să faca spumă abundentă precum cele din comerț, iar unturile trebuie să aibă un miros vegetal.
Recipient – recomand recipientele din sticlă deoarece acesta este materialul care nu afectează produsul
Etichetă – pe etichetă trebuie să fie trecute toate informațiile, țara de origine, termenul de garanție.
Pe e-shop se pot achiziționa și active cosmetice. Cum îi educi pe clienți să le folosească în mod corect?
Am pus accentul pe informație, cât mai în detaliu. La secțiunea “Aplicare” fiecare produs, inclusiv ingredientele cosmetice, are informații care îți explică cum trebuie folosit și ce procentaj trebuie adăugat în rețete.
Natura are resurse aproape nelimitate de tratament și sănătate pentru corpul nostru. Cum vezi în următorii ani evoluând produsele tale în ceea ce privește ingredientele alese?
Sunt de acord cu tine. Plantele au fost prima sursă de vindecare pe care omul a folosit-o, iar cu ajutorul simțurilor cu care suntem înzestrați am fost capabili să descoperim capacitatea nemăsurată a acestora de a trata. Cred că fiecare din noi este unic, iar tratamentul cosmetic trebuie să fie adaptat în funcție de particularitățile tenului sau ale pielii.
De aceea, voi continua să creez rețete din natură, combinate în armonie. Așa cum ai spus și tu, natura ne oferă surse nelimitate iar unul dintre ingredientele care m-au surprins este fructul de Bacuri. Untul obținut este un autobronzant 100% natural ce hidratează intens pielea. Sunt foarte fericită că noi suntem primii din România care au adus acest produs extraordinar.
Detalii găsești și pe www.oleya.com.
No comments yet.