beauty-scandinavia

(Română) Idealuri de frumusete. Scandinavia

posted in | Tags : , , ,

Sorry, this entry is only available in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Când vine vorba de make-up, nu poți să te simți confortabil cu orice fel de stil și produse. Deși nu mă așteptam neapărat, după ce am văzut primele fotografii parcă nu mă priveam pe mine. Ce e look-ul ăsta nordic atât de glacial? Am stat să mă gândesc dacă într-adevăr pot poza.

Multe din obiceiurile zilnice sunt deja un reflex iar imaginea pe care ne-am construit-o despre noi înșine e atât de puternică încât acceptăm cu greu schimbarea. Suntem flexibili doar în limitele estetice pe care ni le impunem. Revenind la episodul de azi, frumusețea scandinavă este o combinație de aspect sănătos și minimalism rece din punct de vedere cromatic.

 

Idealul de frumusețe din Scandinavia

Atunci când vorbim despre idealul nordic de frumusețe este imposibil să nu ne gândim la o piele fermă, luminoasă, cu un aspect îngrijit și sănătos. Asemeni celor din Coreea, femeile din Scandinavia acordă o deosebită importanță aspectului tenului și, automat, produselor de skincare. Machiajul nu este încărcat, nici puternic, ci doar evidențiază trăsăturile.

Clima din această regiune te duce cu gândul la femeia cu obrajii înroșiți cu aspectul de „pinched cheeks”, la buzele în tonuri naturale, pistruii subtili și ochiii albaștri subliniați în culori neutre sau reci. Contrar imaginii pasionale din America Latină, în zona nordică se poate vorbi despre o frumusețe misterioasă, mai puțin accesibilă. Comportamentul poate fi aparent mai rece, însă nu se știe niciodată ce ascund bujorii unei femei nordice.

Cele mai populare produse

Specialiștii din zona nordică au sesizat un fapt interesant de-a lungul timpului: datorită condițiilor climatice arctice dure, natura a dezvoltat mecanisme de protecție extreme, studiate îndeaproape tocmai pentru evoluția proceselor ce stau la baza fabricării produselor de îngrijire a pielii. Așadar, extractele naturale, ce dețin proprietăți unice în contact cu pielea, au fost introduse de către oamenii de știință în produsele de îngrijire. Scandinavia reprezintă o zonă de interes major la nivel internațional atunci când vine vorba de produse de skincare, iar femeile din această regiune sunt remarcate pentru pielea impecabilă. Câteva top modele recunoscute la nivel internațional precum Mini Anden, Freja Beha Erichsen, Helena Christensen, Nadja Bender, Caroline Brasch Nielsen, Frida Gustavsson, și Hanneli Mustaparta dovedesc din plin faptul că femeile nordice au un ten de invidiat.

În materie de machiaj, culorile predominante sunt reci, contrar zonei prezentate în episodul anterior. Acestea au în compoziție gri, marouri reci, albastru sau violet. Pentru ca pielea să arate cât mai fermă, proaspătă și neîncărcată, produsele destinate tenului trebuie să aibă o textură fină, ușoară, precum BB cream-urile sau fondurile de ten cu un aspect natural care nu acoperă pistruii. Tot în categoria tenului ideal vorbim și de  iluminatoare, mult mai mult decât despre bronzer, sub formă de lichid sau pudră; niciun ten fresh nu este complet fără un glow subtil.

beauty-scandinavia-skin

Sprâncenele, asemenea părului, nu sunt în general conturate în nuanțe prea închise, pudra pentru sprâncene cu un aspect natural completează look-urile de zi sau de seară. Genele sunt machiate, însă nu încărcate, așadar mascara trebuie să aibă o formulă destul de fluidă. Pentru ochi, așa cum am menționat mai sus, câteva farduri naturale cu subtonuri neutre sau reci sunt strictul necesar al femeii nordice, iar pentru buze produsele hidratante, neutre, vor defini make-up-ul scandinav.

Beauty Blogger

Linda Hallberg este de origine suedeză și se poate lăuda cu 831k followeri pe Instagram. Abordarea ei este mai puțin convențională ori sofisticată în ceea ce privește look-urile sale sau clipurile postate pe Youtube, preferând o atitudine gen take me as I am. De cele mai multe ori, nuanțele pe care le folosește sunt reci, chiar ice cold, accentuând mult buzele sau privirea în culori precum roșu, mov sau albastru electric.

Top 3 brand-uri din Scandinavia

Estelle & Thild este un producător din Suedia ce și-a relansat recent linia de skincare, cu scopul de a se focusa pe probleme specifice precum îmbătrânirea pielii sau petele de la nivelul acesteia, propunând ingrediente organice.

Verso este un brand high-end de skincare, renumit pentru ingredientul cheie Retinol 8 ce reduce nivelul ridurilor și al pigmentației și oxigenează pielea. Design-ul minimalist al ambalajelor completează imaginea clinically correct a produselor.

Kjær Weis este un make-up artist danez care a refuzat să mai lucreze cu produse ce conțin ingrediente nocive pentru piele. Toate gamele sale conțin ulei de canola, ulei din coajă de lămâie, glicerină, pigmenți minerali etc., și au un certificat ce atestă că sunt naturale sau organice.

Produse Folosite

Față: Primer – Make Up For Ever STEP 1HYDRATING PRIMER, fond de ten MAC face & body, Pudră Make-up Atelier Paris, Blush Colourpop ‘jelly fish’, Iluminator Anastasia Beverly Hills ‘Starlight’

Sprâncene: Anastasia Beverly Hills Clear Brow Gel

Ochi: primer Too Faced Shadow Insurance, Anastasia Beverly Hills Modern Renaissance Palette (fardurile ‘tempera’, ‘warm taupe’), Colourpop ‘liberty’, mascara Maybelline Lash Sensational

Buze: Nyx Lip Liner ‘Natural’ + MAC ‘Peachstock’.

Make-up, documentare: Claudia Neacșu

Foto: Alex Neagu  

Trackbacks/Pingbacks

  1. Idealuri de frumusețe pe Glob. America de Nord. | Papersuede - September 20, 2016

    […] Episodul 3. Scandinavia […]

Leave a Reply


Comment

btt