dkny news

Goodbye, Donna! Hello, Dao-Yi & Maxwell!

posted in | Tags : , , , ,

Sorry, this entry is only available in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Donna Karan a semnat anul trecut ultima colectie in calitate de Chief Designer al brand-ului DKNY, ce se afla sub umbrela LMVH Fashion Group inca din anul 2001, ramanand un consultant apropiat al grupului. 

In locul ei au fost numiti nu unul, ci doi designeri care sa aduca un suflu “young&fresh” colectiilor DKNY. Este vorba despre Dao-Yi si Maxwell Osborne, cei care au pus bazele brand-ului Public School. “Amandoi am crescut in New York, iar DKNY a fost parte din cultura acestui oras inca din anii formarii noastre ca designeri si totodata locuitori ai orasului. Este unul dintre brand-urile de suflet care a schimbat moda americana”, au declarat acestia intr-un comunicat de presa.

In 2008 au pus bazele brand-ului Public School, mai intai cu o linie masculine, apoi cu o linie feminina, propunandu-si “sa conecteze outfit-urile ce pot fi purtate la un concert rock cu cele ideale pentru o piesa pe Broadway”.  Cei doi designeri si-au propus sa “mixeze” piese din streetstyle cu moda high-fashion si sa “rupa” barierele intre aceste doua lumi, ceea ce le-a adus recunoasterea din partea Council of Fashion Designers of America.

Prima lor colectie pentru DKNY a fost lansata in septembrie anul trecut, odata cu Saptamana Modei de la Londra, iar piese cheie, prezentate pe catwalk sunt acum disponibile si in Romania, in magazinul Sport/Couture din Baneasa Shopping City sau pe www.sportcouture.ro. Colectia are un aer minimalist, dar foarte sofisticat. Blazere si pantaloni riguros croiti din stofe de buna calitate sunt mixati cu bluze albe si rochii-camasa, topuri fluide si numeroase piese care se remarca prin pliseuri, drapaje si asimetrii. Ca paleta cromatica, predomina non-culorile: albul, negrul, dar si bleumarinul si nuantele de albastru electric.

No comments yet.

Leave a Reply


Comment

btt