de ce ai nevoie de un ghid in oceanul pacific

De ce ai nevoie de un ghid în Oceanul Indian

posted in | Tags : , , , ,

Vești din paradis: o să-ți placă! Răzvan Negoiță spune că a ajuns acolo și nu-și dorește să plece prea curând. Mai mult, îi invită și pe alții să-l descopere alături de el, călătorind pe un catamaran obișnuit cu peisaje fabuloase. Proiectul Aventura pe Ocean a însemnat un restart pentru Răzvan, într-o țară cu un stil de viață surprinzător, unde poți trăi foarte simplu sau, dimpotrivă, în condiții extrem de luxoase. Nu este prieten cu stilul de negociere thailandez, în schimb alege să negocieze doar cu vremea în momentul în care organizează un traseu, spune cel mai fericit român din Marea Andaman. Până la finalul articolului sper să vă fi convins de afirmația din titlu!

 

De ce ai decis să îți construiți de la zero propriul catamaran și nu ai achiziționat unul gata făcut?

Când m-am apucat să îmi construiesc barca, cam toate cunoștințele mele în domeniu erau acumulate online. CitisemDe ce ai nevoie de un ghid în Oceanul Indian foarte mult despre sailing, consultasem forumuri și petrecusem ore bune de vorbă cu diverși căpitani ce au străbătut în lung și în lat mările lumii. La momentul acela (acum aproximativ 7 ani), barca pe care eu o consideram perfectă din punctul de vedere al design-ului, cât și din cel tehnic nu exista ca și model de serie. Așa m-am trezit eu construindu-mi propria ambarcațiune de la zero, într-un șantier din Thailanda.

Ce îl face pe MOJO unic dacă vorbim de confort și design?

MOJO, prima mea barcă – proiectul meu de suflet – este o barcă unică din punctul de vedere al design-ului. Este o ambarcațiune custom ce îmbină perfect confortul cu rapiditatea. Capacitatea de sailing este una fabuloasă.

Începând cu acest sezon, MOJO a fost înlocuit cu un frate “mai mare”. De data aceasta vorbim de un model de serie produs în Franța (Lagoon). De ce am făcut această schimbare? Aveam nevoie de un plus de spațiu și confort. MOJO era un “Porsche” al bărcilor. Lagoon-ul este mai degrabă un SUV foarte încăpător și ultra tehnologizat.

Există și alte trasee pe care le poți gândi pentru cele 7 zile în afara celor pe care le oferi în mod normal? Cât de flexibile sunt vacanțele?

Experiența Aventura pe Ocean este infinit customizabilă. Poți petrece și 3 luni în insulele din Thailanda fără a le repeta! Promovăm turele de 7 zile deoarece sunt cele mai căutate. Ne limitează zilele de concediu ale clienților :)

Organizăm și ture de 3, 5, 10 sau 12 zile. Am avut oameni ce au stat cu noi și 1 lună de zile.

aventura pe ocean

Cum se desfășoară o vacanță unde 8-10 oameni împart 80m2 și nu se cunosc între ei? Cum îi faci să funcționeze ca un grup, să guste aceleași aventuri? 

Am observat că grupurile care nu se cunosc dinainte ajung să lege prietenii serioase pe barcă. Nu s-a întâmplat niciodată să existe conflicte sau incompatibilități între grupuri. Și, sincer, nu fac un efort deosebit de a-i face cumva să rezoneze mai ușor. Pot spune cu mâna pe inimă că barca leagă prietenii. Chiar și eu sunt foarte plăcut surprins când văd că după câțiva ani de când s-au cunoscut pe mare, oamenii încă păstrează legătura, se întâlnesc în oraș sau chiar își planifică concedii împreună.

Spuneai recent că ai angajat un bucătar local. Trebuie să fie un plus fantastic pentru călători! Pot învăța chiar să gătească thai? Ar merita bifată pe lista de experiențe!

Într-adevar, începând cu acest sezon, odată cu upgrade-ul bărcii, spațiul ne permite să avem și o bucătăreasă în echipaj. Meniul este unul cu influențe thai, bazat pe pește și fructe de mare proaspete. Oricine este dornic să afle secretele bucătăriei thailandeze – acum are ocazia perfectă! Bucătăreasa noastră are o vastă experiență de gătit pe vase de croazieră și vorbește fluent limba engleză.

Numește două-trei locuri din Marea Andaman pe care nu trebuie să le rateze cineva în viața asta.

Maya Bay (la ora 6 de dimineața), Koh Rok și insulele Similan și Surin.

Povestește-mi despre o piață pe care nu ai cum să o uiți. Nu există niciun motiv să ajungi în Thailanda și să nu vizitezi una!

Toate sunt deosebite și diferite în felul lor. De la piețele plutitoare, la târgurile de noapte – nu ai cum să pleci cu mâna goală! Piața pe care nu am cum să o uit este cea la care mă gasiți în fiecare duminică (dacă nu sunt pe mare descoperind insule noi) – Naka Market, aflată în Phuket Town. E locul ideal pentru a lua cina într-un mod inedit, degustând și descoperind noi feluri de mâncare într-o atmosferă plină de culoare.

aventura pe ocean

Reset, mindfulness, detox – câteva cuvinte tot mai prezente în vocabularul „capitaliștilor”. Cum arată mixul thai care să-ți dea un restart și să te hrănească din toate punctele de vedere?

Mutarea în Thailanda și începutul proiectului Aventura pe Ocean au însemnat pentru mine începutul unui nou stil de viață: liniștit, frumos, simplu și liber. Marea îmi dă un sentiment de pace și armonie și mă încarcă cu energia de care am nevoie pentru activitățile mele.

Toți aventurierii care vin cu mine au parte, încă din prima zi, de un reset de la stilul de viață cotidian, agitat. Unde mai pui liniștea interioară pe care ți-o induce mersul pe mare, la care adaugi și activități fizice atât de plăcute precum înotul, snorkling-ul, diving-ul, trekking-ul prin junglă etc. Așadar, Aventura pe Ocean este mai mult decât un concediu în care ai ocazia să explorezi cele mai frumoase insule din Thailanda și poate chiar din lume. Poți avea parte de un concediu total: fizic, mental și spiritual.

 

Dacă în agenda ta de relaxare trebuie sa bifezi acest amazing time off, pe Răzvan știi unde-l găsești! :)

 

2 Thoughts to De ce ai nevoie de un ghid în Oceanul Indian

 1. Cosmina Răspunde noiembrie 14, 2016 at 9:24

  Been there, done the romantic sunset view! Ce e drept e ca Thailand e fie wow la Bangkok sau wow cu katamaranul pe apa, altfel e greu sa vezi adevaratels comori ale acestui taram. Eu visrz la o nunta pe plaja acolo cu fructe colorate, fructe de mare si frangipani, floarea mea preferata, pe o plaja pustie.

  #
  • PS Răspunde noiembrie 14, 2016 at 9:36

   Totul are culoare acolo :) It’s not perfect but it’s amazing.

   #

Lasă un răspuns


Comment

btt