3 fashion books

3 carti de moda pe care sa le colectionezi la final de 2015

posted in | Tags : , , , , , ,

Biblioteca este averea in intelesuri si imagini a fiecaruia dintre noi. Uneori, surprindem in albume si biografii franturi de istorie pe care vrem sa le pastram aproape. Mai jos poti regasi o selectie de fashion books pe care le vei rasfoi, cu siguranta, cu placere, in acest final de an.

ELSA SCHIAPARELLI: A BIOGRAPHY (Knopf)
Elsei Schiaparelli ii placea sa exploreze linia fina dintre moda si arta. Creativitatea ei, aclamata la vremea respectiva de publicatiile de specialitate, a fost potentata de colaborari sonore precum cele cu Salvador Dalí si Alberto Giacometti.
Nascuta la Roma, „Schiap” este „autoarea” rochiei lobster, dar si a initiativei de a folosi latexul sau fermoarele la vedere in piesele couture.
„Indrazneste sa fii diferit”, moda este despre joc si umor, spunea designer-ul. Iar crezul sau este si azi cat se poate de valabil.

O biografie de Meryle Secrest.

MY JOURNEY by DONNA KARAN (Random House Publishing Group)
Calatoria designer-ului american nu este doar despre moda, ci si despre spectrul sau uman si spiritual. „A condus mereu cu o inima deschisa si cu umor”, declara presendintele Bill Clinton despre ea. Din iulie 2015, Donna a parasit compania pe care a fondat-o in 1984, pastrandu-si pozitia de advisor. Anna Wintour spune despre Donna Karan ca in New York-ul anilor ’80 nimeni nu era mai radical decat ea. „A creat un stil vestimentar feminin, practic si empowering.”

Prefata este semnata Barbara Streisand, dar textele ii poarta amprenta.

DIOR: THE NEW LOOK REVOLUTION (Rizzoli)
Revolutia lui Christian Dior numita „Bar” este un puternic manifesto pentru silueta feminina: talia minuscula si soldurile cu volum pronuntat incep sa faca istorie incepand cu 1947. Noul look al jachetei, prezentat in acea iarna, a captivat audienta care, se pare, a fost dispusa sa plateasca pentru aceasta piesa 58.500 franci (aproximativ 3.600 dolari in prezent). Schite si modele dezvoltate de renumitul couturier, dar si de Yves Saint Laurent sau Raf Simons in cadrul casei pariziene se regasesc in selectia inedita din paginile cartii aparute recent.

Albumul insoteste expozitia cu acelasi nume din muzeul Dior situat in Granville, Franta.

No comments yet.

Lasă un răspuns


Comment

btt